top of page

Over de Schouwse Kers

De boomgaard is aangeplant door Maarten van de Velde en bevind zich aan de rand van het mooie ringdorpje Dreischor, op het eiland Schouwen-Duiveland. SchouwseKers bevindt zich aan de doorgaande weg richting Zonnemaire niet ver van het Grevelingenmeer. SchouwseKers is onderdeel van het familiebedrijf 'HoevedeHond'.

 

Door veel energie te stoppen in het onderhoud van de kersenboomgaard, kunnen we hoogwaardige kwaliteit kersen telen en leveren aan de consument. Dit doen we op het toeristische eiland Schouwen-Duiveland. De afzet loopt via onze eigen verkoopkraam en winkels die eerlijke en kwalitatieve goede producten verkopen aan de consument. Het doel is om beleving over te brengen bij de klanten, en laten zien dat de natuur veel te bieden heeft. 

Maarten heeft zich tijdens zijn studie gericht op de teelt van zoete-kersen. Veel werkzaamheden worden in eigen beheer uitgevoerd. Zo kan ik zelf mee helpen om echte kwaliteit kersen te telen, door mijn opgedane kennis en ervaringen toe te passen op het eigen bedrijf. Er zijn meerdere rassen aangeplant om mijn klanten zolang mogelijk te kunnen voorzien van zoete en sappige kersen. Daarnaast hebben we een overkapping geplaatst om regen, hagel en vogels  tegen te houden (als kersen bijna rijp zijn is de schil erg gevoelig, door regen kunnen ze barsten). Door de overkapping hoeft er minder worden gespoten waardoor de kersen nog gezonder zijn. De pluk word zo lang mogelijk uit gesteld zodat de kersen een mooie maat en zoete smaak te krijgen.  

bottom of page